Mikä Vastavoima?

Vastavoima on luottamushenkilöiden ja työläisaktivistien aloitteesta perustettu järjestö, joka puolustaa työntekijöiden oikeuksia. Vastavoima ajaa aktiivisesti myös järjestäytyneen työväenliikkeen ulkopuolelle jääneiden asiaa ja nostaa esiin työnantajien laittomia ja moraalittomia menettelyjä.

Vastavoima syntyi oivalluksesta, että oikeudenmukainen työelämä ja riittävä toimeentulo vaativat ammatti-, liitto- ja sukupolvirajat ylittävää työväenlikkeen toimintaa. Vastavoiman toiminta käynnistyi epämuodollisena verkostona vuonna 2010. Vastavoima tuki ahtaajien työtaistelua järjestämällä mielenosoituksia ja tiedottamalla lakon tavoitteesta, joka oli irtisanomissuojan turvaaminen. Myöhemmin Vastavoima on toiminut eri ammattiosastojen ja -liittojen tukena kamppailuissa paremman ja oikeudenmukaisemman työelämän puolesta.

Vastavoimaan kuuluu erilaisia toimijoita tavallisista duunareista ammattiliittojen luottamushenkilöihin ja työläisaktivisteihin. Vastavoima keskittyy yhteistoimintaan, jonka avulla työväenliike rakentaa hyvinvoivaa ja solidaarista Suomea.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s