Foodora vastuuseen!

Foodora on appipohjainen ruoankuljetuspalvelu, joka polkee työntekijöidensä oikeuksia. Heinäkuussa Foodoran kuskien palkkioita alennettiin. Se heikensi kuskien jo entuudestaan huonoa asemaa. Vastavoima on mukana kampanjassa, jossa vaaditaan palkkionalennuksen kumoamista ja työolosuhteiden parantamista.

Nimittämällä freelancer-työntekijöitä “lähetyskumppaneksi” (eng. delivery partners), Foodora peittelee tosiasiallista suhdetta työntekijöihinsä. Työ yritykselle ei ole yrittäjyyttä, vaan käytännössä työsuhde. Lähettien freelancer-sopimuksilla tekemä työ on käytännössä työsuhteen kaltainen.

Vaadimme, että Foodoran kuskien palkkionalennukset on perutaan ja työvuorot on jaetaan inhimillisesti ja läpinäkyvästi. Foodoran on annettava kaikille läheteille mahdollisuus solmia työsopimus.

Yrityksen on palautettava sosiaalitilat pyöräläheteille ja kuskeille sekä korvattava työvälineiden ylläpidosta johtuvat kustannukset. Työtä varten on annettava työsuhdelakia vastaava vakuutus sairaus- ja onnettomuustapauksien varalta.

Tarkemmat tiedot ja ajankohtaiset tapahtumat:
https://foodoravastuuseen.noblogs.org/

%d bloggaajaa tykkää tästä: