Vastavoiman vuosikokous Helsingissä 26.3.2015

Hyvä työväen ystävä! Vastavoima toivottaa sinut tervetulleeksi osallistumaan yhdistyksen vuosikokoukseen torstaina 26.3. klo 18–21. Kokouspaikkana toimii Pamin osasto 001:sen tilat osoitteessa Säästöpankinranta 4 c 21 00530 Helsinki. Ovisummerissa lukee Tietoranta.

Mikä Vastavoima?

Vastavoima on yhdistykseksi järjestäytynyt kansanliike työväen etujen puolesta. Olemme toimineet vuodesta 2010 järjestämällä mielenosoituksia ja muuta toimintaa lukuisten eri aloilla toimivien työläisten tueksi mm. lakkotilanteissa.

Vastavoimalaiset ovat toimineet laillisten työehtojen valvomiseksi ja edistämiseksi ja puuttuneet työnantajien harjoittamiin laittomiin irtisanomisiin, alipalkkaukseen ja muuhun työehtojen polkemiseen. Olemme nostaneet esiin myös asunto- ja asunnottomuusongelman toimimalla Asunnottomien yö – kansalaisliikkeessä. Vastavoima on ylpeästi osa Suomen työväenliikettä ja haluamme yhdistää, voimistaa ja uudistaa sitä. Työnantajien ajamalle työelämän heikentämiselle on mahdollista rakentaa Vastavoima. Vastavoima on demokraattinen, järjestäytynyt ja vastuullinen. Toivotamme kaikki mukaan rakentamaan hyvinvoivaa ja solidaarista Suomea!

Vastavoiman jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa henkilöjäseneltä. Voit tukea toimintaamme myös suuremmalla summalla tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. Yhteisöjäsenten jäsenmaksu on 50 euroa vuodessa per 500 jäsentä.

Jäsenmaksut maksetaan Vastavoima ry:n tilille 31.5.2015 mennessä:

Vastavoima – kansanliike työväen puolesta
Danske Bank
IBAN: FI15 8000 2710 374397
BIC: DABAFIHH
Viitenumero: 13

Päättynyt vuosi oli vilkas

Kulunut toimintavuosi on ollut monipuolisen toiminnan sävyttämä. kampanjoimme JHL:n mielenilmauspäivänä yhteistyössä palmialaisten kanssa työehtojen polkemista vastaan. Kaupunkilaiset saivat kahvia ja informaatiota työtaistelun taustoista varhaisesta aamusta aina iltaan saakka kun Vastavoima piti telttaa Hakaniemessä.

Vuosi 2014 päättyi mielenosoitukseen. Vastentahtoista osa-aikatyötä tehneiden kassatyöntekijöiden oikeustaistelun tueksi ja potkut saaneen pääluottamusmiehen tueksi järjestetty marssi keräsi yli viisikymmentä osallistujaa. Tapahtuma oli onnistunut ja keräsi huomiota myös valtamedian piirissä. Tilaisuudessa puhui Palvelualojen ammattiliiton toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen. Samaan aikaan kassatyöntekijöiden puolesta marssittiin myös Tampereella.

Tule mukaan tekemään työläistutkimusta

Olemme aloittaneet työläistutkimusprojektin. Tavoitteenamme on haastatella syvähaastattelun keinoin vähintään kolmeakymmentä entistä tai nykyistä vuokratyöläistä sekä vuokratyöläisten edunvalvontaa hoitavia ay-aktiiveja. Tutkimuksen tarkoitus on toimia vuokratyöntekijöiden edunvalvonnan tukena sekä pohjana julkaisulle ja kampanjalle.

Vastavoima on aloittanut työväenliikkeen internationalistisessa hengessä solidaarisuustoiminnan Turkin työväenliikkeen tukemiseksi. Keskon ammattiosaston aktiivit ja Helsingin metallilaiset lähettivät kuvalliset terveisensä turkkilaisille metallityöläisille, joidenka lakko-oikeus oltiin evätty valtion taholta. Tämä oli vasta alkua, ja tulemme näkymään myös Suomen sosiaalifoorumissa aiheen tiimoilta.

Tule mukaan rakentamaan Vastavoimaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: