Mielenosoitus: Oikeutta kassatyöntekijöille, järjestäytymisvapaus on koskematon!

vastisssKaksi viimeaikaista tapahtumaa kuvastavat, kuinka häikäilemättömästi työntekijöiden oikeuksia rikotaan ja pyritään rajoittamaan: ABB purki pääluottamusmiehensä työsuhteen, ja Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi vastentahtoisesti osa-aikatyötä tehneiden kassatyöntekijöiden kanteen. Työväenliikkeen solidaarisuus ja yhteistyö vaatii tekoja, ja niiden aika on NYT!

Tuija Hanhisalo ja Nadja Nurminen ovat nousseet urhoollisesti puolustamaan oikeuksiaan, ja nostaneet kanteen ammattiliittonsa Pamin tukemana K-citymarketia vastaan. Tuija on työskennellyt kyseisellä työnantajalla vuodesta 1988 lähtien ja hänellä on edelleen osa-aikainen työsuhde, joka takaa viikossa 31 tuntia. Tällä tuntimäärällä ja palkalla ei perhettä elätetä. Pam ja työntekijät ovat valittaneet päätöksestä, ja ansaitsevat täyden tukemme.

ABB on neuvottelujen sijaan sanellut palkanalennuksia, joihin työntekijät ovat vastanneet ulosmarsseilla. Nyt EK:n kätyrit perustelevat pääluottamusmiehen potkuja laittomilla lakoilla, eivätkä kanna vastuuta sanelupolitiikkansa seurauksista. Metalliliitto on antanut työnantajapuolen toimista jyrkän tuomion.

Vastavoima – Kansanliike työväen puolesta kutsuu jokaisen työntekijöiden oikeuksia arvossa pitävän ottamaan osaa mielenosoitukseen 19.12 klo 17 Helsingin Rautatientorille kokoontuvalle marssille. Marssimme Keskon pääkonttorin kautta Eteläranta 10:n eteen osoittamaan vastalauseemme työnantajaleirin törkeille hyökkäyksille.

Loppu työntekijöiden pompottelulle!

Oikeutta Nadjalle ja Tuijalle!

Näpit irti luottamusmiesjärjestelmästä!

Vastavoima on rekisteröity yhdistys, jonka ovat perustaneet luottamusmiehet ja työläisaktivistit. Tavoitteenamme on yhdistää, uudistaa ja voimistaa Suomen työväenliikettä. Yhteistyöjärjestön luonteesta johtuen marssimme ainoastaan kokopunaisten lippujen ja ammatillisten järjestöjen tunnuksien alla.

Lisätiedot:

Kansanliikevastavoima@gmail.com
PJ Markus Heikkinen 040 9311 375

P.S. Kaikki pirkanmaalaiset on kutsuttu Tampereelle osoittamaan mieltä kassatyöntekijöiden puolesta samaan aikaan K-citymarket Lielahden eteen! (Tämä tapahtuma ei ole Vastavoiman järjestämä.)

Yksi kommentti

%d bloggaajaa tykkää tästä: