Vuokratyökampanja päättyi onnistuneesti, yritys maksaa työntekijöiden palkat

Kansanliike Vastavoima on saanut päätökseen neuvottelut kuopiolaisen työvoimaa vuokraavan yrityksen vuokratyöntekijöiden alipalkkauksesta. Neuvottelut Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL ry:n kanssa päättyivät sopimukseen.

Vuokratyöntekijöiden työnantajayritys on sitoutunut maksamaan työntekijöiden palkat. Alipalkkaus koski noin viittätoista työntekijää.

Puuttuvat palkanosat maksetaan viiden viime vuoden ajalta niille työntekijöille, joiden työt ovat jatkuneet yhtäjaksoisesti tai joiden työsopimuksia on ketjutettu. Rästipalkat maksetaan kahden vuoden ajalta niille, joiden työsuhteet yritykseen ovat keskeytyneet pitkäksi aikaa.

”Kampanjamme näytti taas kerran, että työväenliikkeen yhteistoiminta kannattaa. Vastavoiman resurssit huomioiden voitto oli merkittävä, eikä Suomen työväenliikkeellekään merkityksetön. Olemme luoneet uuden tavan ajaa työväen asiaa Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, sanoo Vastavoiman neuvottelijana toiminut Markus Heikkinen.

Vastavoima päättää työnantajayritykseen kohdistamansa kampanjan sen tavoitteiden toteuduttua onnistuneesti. Toiminta vuokratyöläisten puolesta jatkuu.

Seuraa Vastavoiman tulevaa toimintaa facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Vastavoima/43365595

%d bloggaajaa tykkää tästä: